5 nøgler til at vælge plade Roll maskiner

Mellem faldende factory ordrer og stigende udgifter til arbejdskraft og energi, er virksomheder, der bruger plade metal i deres opdigte processer finde deres fortjenstmargener, stadig mere klemt.

Endnu, fabrikanter skal stadig investere i nyt produktionsudstyr–om at erstatte forældet udstyr eller at drage fordel af nye forretningsmuligheder–for at forblive konkurrencedygtig.

Producenter skal gøre omhyggelige vurderinger, når de evaluerer tilføjelsen af nye plade-rullende udstyr. Gæld kapital er stadig til rådighed til at købe nye maskiner, men tilbagebetale lånet vil ikke give en tilfredsstillende forrentning medmindre udstyr tilføjer værdi til produktionen. Desværre, mange købere ender med at købe udstyr, som mangler kapacitet og fleksibilitet for at imødekomme produktionsmængder og tolerancer, simpelthen fordi de ikke forstår alle tilgængelige muligheder og overvejelser.

I et forsøg på at hjælpe producenter optimere plade rullende operationer, tilbydes 5 vigtige overvejelser for at vælge en ordentlig plade bøjning maskine.

1. faktor i egenskaberne for materiale at blive rullet

Selvom tegninger kalder for en plade til at blive rullet ned til de samme dimensioner, vil et hårdere materiale kræve en meget højere-rated rullende maskine. I mangel af sådanne overvejelser, defekter vil medføre og fabrikanten vil ende op med overdreven skrot.

Dagens stål er meget stærkere og kræver flere kræfter til at bøje. Tak detaljerede klassifikationer af det amerikanske samfund af Maskiningeniører, utallige sorter af stål vrimler: A36, A516 grade 70, Hardox 400/500-serien og AR 200/300 serie, f.eks. Og disse forskellige stål kræver varierende pres til at rulle.

En metal temperament og flydespænding skal matches med kundens anvendelse til korrekt bestemme specifikationer af plade roller. Dette er især vigtigt, da stål egenskaber har ændret sig drastisk i de forløbne årtier. Hvad var engang kendt som mild stål ikke længere eksisterer.

2. arbejde med en udstyr forhandler, der er villige til at drøfte dine specifikke plade-rullende behov

Kunder skal kende de korrekte spørgsmål at stille, for at få de korrekte svar. Hver producent står over for unikke udfordringer, og gennem systematisk forespørge en dreven salgsrepræsentant kan afgøre præcis hvad udstyr fungerer bedst for deres proces.

Producenterne skal også nøje overveje, om de ønsker at rulle konisk eller parabolske figurer til at drage fordel af et bredere marked. Hydraulisk betjente fire-roll maskiner er ideelle for denne type arbejde ved at fjerne overflade ardannelse, dermed mindske behovet for slibning laminering (bullnosing) på mindre diameter kanten af en kegle.

Nøjagtig konisk rullende opnås yderligere gennem funktioner som torsion bar parallelitet, i modsætning til elektroniske systemer eller proportional værdisystemer, der blot opretholder en teoretisk balance. Finite parallelitet giver maskinen skal justeres til sin fulde konisk tilt og tilbage til parallel i kun fem sekunder.

Kunderne har brug at drøfte spørgsmål såsom indvendige diameter, materialetype, tolerancer og den ønskede form af det færdige produkt. Som et eksempel, nogle produkter, som dem der findes i pres fartøj industri, kræver et maksimum på 1 procent ud af runde på deres diametre eller de betragtes fejlbehæftede. Ved hjælp af en underdimensioneret plade roller, alt for meget af en tønde virkning kan gøre sådan et produkt ubrugelig og hurtigt slette enhver potentiel fortjenstmargen.

Matchende plade-rullende udstyr til en producents specifikke behov kræver opmærksomhed for detaljer. Det er bydende nødvendigt, at den forhandler, du arbejder med er villige til at sidde med dem og diskutere de specifikke behov i din virksomhed. Der er mange spørgsmål, der skal løses, mange af som en indkøbschef kan ikke i første omgang forventer.

3. holde sig inden for ideel driftsparametre af maskinen

Det anbefales, at fremstiller identificere hvilke materiale og hvilken tykkelse repræsenterer deres højeste volumen af arbejde. Derefter (et selskab) kan levere en maskine, der vil camber til denne specifikation, dermed bevare værdifuld produktion timer og at fjerne store mængder af skrot.

Kvalitet rullende maskiner er normalt cambered på 50 procent af den fuld-nominel værdi af maskinen. Derfor er en 1-tommer maskine cambered for at rulle 1/2-tommer plade på en næsten perfekt kant.

Ses der bort fra dette vigtige faktum kan resultere i ud-af-spec produkt, som kunden ikke vil acceptere. Oftest opstår problemer når rullerne forsøger at skubbe de øvre grænser for deres plade roll. Hvis der kastes 5/8-tommer plade gennem en 1-tommer-rated maskine, en lille grad af tønde effekt vil sandsynligvis forekomme. Dette måske eller måske ikke være en acceptabel margin for fejl.

Men når pladetykkelse nærmer sig den øverste ende af en maskine rating, derefter alvorlige defekter kan forekomme. Medmindre korrigeret med en shim, vil det ikke være salgbare. Omvendt, når meget tyndt materiale er rullet gennem en maskine normeret til meget tyk plade, det færdige produkt kan komme ud af strammere i midten end ved enderne. Igen, tidskrævende shims er nødvendiggjort for at korrigere for denne “timeglas” effekt.

4. nøje overveje bøjning diametre

Jo strammere diameter, jo mere bøje pres der kræves. Tilfælde hvor tykt materiale skal rulles ind i stramt inde diametre (ID), diameteren af øverst rulle og layout af maskinen kan gøre forskellen mellem et produkt, hvis cylindrisk kanterne mødes og en, der ikke lukker.

Som en tommelfingerregel kan de fleste maskiner roll plade på 1 1/2 gange øvre roll diameter. Derfor givet en 10-tommer-diameter top roll, inde diametre så stram som 15 inches kan opnås. Men nye maskiner, at indarbejde planetariske guider er stand til at holde omkring 50 procent mere område af plade under bøje-pres under rullende operationen, således opnå nøgletal af 1,1 gange øvre roll diameter. Dette skaber en 30 procent fordel på stram diametre.

Alle maskiner opnå nøjagtige målinger på 50 procent af den fuld-nominel værdi. Derfor kan givet en 1,1 roll geometri, en 3/8-inch maskine med en 10-tommer top roller konsekvent roll 3/16-tommer plade til 11-tommers ID uden nogen tønde defekt.

5. optage både side og lodrette støtter til at forhindre uønsket bøjninger

Tilstrækkelig støtte kræver både side og lodret rulle-støtter, som er designet af fabrikanten af plade-rullende maskinen. Når ansat, bliver plade rullende en mands job i stedet for to. Dette frigør værdifuld arbejdskraft, der kan være re dirigeres til andre arbejdspladser.

Når en cylinder, når indvendigt diameter er mere end 200 gange større end tykkelsen af materialet, vægten af materialet bliver tilstrækkelig til at bøje cylinderen, når det forlader den øverste rulle og får længere væk fra maskinen. Uden ordentlig støtte føre til uønskede radier.

Køb en maskine med både side og lodret rulle understøtter nemt løser dette problem. Nogle producenter forsøger at sjuske med denne hjælpeudstyr ved at ty til “interimistiske” støtte såsom en gaffeltruck eller overhead crane. Men denne genvej binder op brug af udstyr, der bedst kan udnyttes andre steder. Fordi det ikke kan passende støtte materialet, uforudsete bøjninger kan stadig blive vist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.